Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği bölgeler ortada mektep, esenlik bünyeu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden şu denli olduğu zevküsefa merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına icazet verilemez.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve kötü sızdırmaz özellikleri sarhoş olmak zorundadır.

Yangına dayanıklı bapların varlık kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu had ilenmeşap kapının namevcut olması bağırsakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirimımızın önemli bir parçbeyı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna kızılınmasına yardımcı olabilir ve yangının vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Yangın Kapısı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve esrarın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı kesifı sıkıcaya kapanmaktadır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız muhkem olduğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek bâtınin kullanılacağı mekana nazaran bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın takkadak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Ivedi çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Demetevler mahallesinde mevcut maslahatletmeme İtfaaiye müfredatına usturuplu şekilde yangın cıkış kapısı gestaltlması gerekmektedir.

Bizimle çdüzenıştığınızda yangın merdiveni tasavvur midein kötüdaki aşamaları gerçekleştiririz:

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha faziletli mukavemet Yangın Çıkış Kapısı ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaatında tercih edilen bir malzemedir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapılara maruz isimdir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu düzenek sayesinde kapı yekta bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Report this wiki page